Workshop ‘sterrenhemel en startrail fotografie’

Het noorden van Friesland is één van de donkerste plekken van Nederland. Bij een heldere hemel ben je verbaasd over de duizenden sterren die je met het blote oog kunt zien. Het is daarmee een ideale locatie om de sterrenhemel vast te leggen en aan de slag te gaan met sterrensporen (startrails).

Wil je de draaiing van de sterren fotograferen (of eigenlijk de draaiing van de aarde) of juist een prachtige foto van de sterrenhemel maken? Beide onderwerpen komen aan bod tijdens deze workshop.

We starten de avond met de basistheorie voor sterrenfotografie. Welke instellingen kun je het beste gebruiken? Welke ISO-waarde kies je?  Hoe stel je het beste scherp? Waar let je op? Na de theorie gaan we naar buiten om de beweging van de sterren te fotograferen. Ingrid geeft uitleg over exposure stacking: een techniek die je gebruikt om een hele lange sluitertijd op te delen in kleinere stukjes, waarbij je in plaats van een enkele foto gaat werken met een reeks foto’s. Uiteraard laat ik je ook zien hoe je die reeks foto’s samenvoegt in (gratis) software om een mooie startrail te creëren.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze workshop zijn € 54,00 incl. BTW, incl. wat lekkers.
Tevens ontvang je een hand-out.

Wat heb je nodig?

  • Digitale spiegelreflex-camera of systeemcamera met lens/lenzen
  • Kennis van sluitertijd, diafragma en ISO
  • Statief
  • Lensdoekje
  • Groothoek-lens

Opgave

Aanmelden voor maatwerk:

Voor deze en alle andere cursussen en workshops geldt dat we flexibeler om willen gaan met cursusdata. Dat is meer onderscheidend en veel deelnemers gaven aan het ook prettiger te vinden. Door ook meer individueel of in kleine groepjes te gaan werken wordt het mogelijk nog meer maatwerk te leveren. Als je belangstelling hebt dan kun je bellen met Ingrid (0643527434) of een mail sturen naar po@paiongo.nl. We nemen zo snel mogelijk contact op om gezamenlijk tot een datum en een setting te komen. 

 

© 2021

Thema door Anders Norén