Workshop ‘low key’ en ‘high key’ fotografie

Ken je die mooie foto’s, die heel donker zijn maar waarbij alleen het onderwerp wordt verlicht door een klein beetje licht? Dat heet ‘low key’ fotografie. Deze vorm van fotografie wordt veel gebruikt bij portretfotografie, maar ook voor het fotograferen van bijvoorbeeld stillevens.

Vaak wordt er bijna alleen gebruik gemaakt van donkere kleuren, of zelfs zwart. Zwart klinkt donker en somber maar is soms juist mooi en chique. Je foto heeft dus een andere sfeer dan normale foto’s. De foto is donker, onderbelicht eigenlijk. Maar als je die sfeer naar je hand kunt zetten, is het prachtig en mysterieus.

De tegenhanger van ‘low key’ is ‘high key’ fotografie. High key betekent dat de foto heel licht is. Het wordt veel gebruikt voor productfotografie, vanwege het minimalistische effect en gebrek aan schaduwen. Maar ook voor portretten wordt vaak voor high key gekozen. De achtergrond is meestal wit en het onderwerp wordt bij high key van meerdere kanten belicht.

In deze workshop maken we gebruik van diverse lichtbronnen (zoals softbox en flitslamp) en proberen we verschillende belichtingsvormen uit op een paspop van een vrouw.

Het is spannend om meteen met een ‘echt’ model te werken en op deze manier kun je van alles uitproberen, zonder dat je model ongeduldig wordt of verveeld raakt.

Aanmelden voor maatwerk:

Voor deze en alle andere cursussen en workshops geldt dat we flexibeler om willen gaan met cursusdata. Dat is meer onderscheidend en veel deelnemers gaven aan het ook prettiger te vinden. Door ook meer individueel of in kleine groepjes te gaan werken wordt het mogelijk nog meer maatwerk te leveren. Als je belangstelling hebt dan kun je bellen met Ingrid (0643527434) of een mail sturen naar po@paiongo.nl. We nemen zo snel mogelijk contact op om gezamenlijk tot een datum en een setting te komen. 

Kosten zijn € 54,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers.

© 2021

Thema door Anders Norén