BEELD en WOORD

nieuwsbrief

Beste allemaal, 

In mei 2019 hebben we besloten om ons bedrijf weer nieuw leven in te blazen. Graag vertellen we jullie over onze activiteiten tot op heden en de plannen die we nog hebben. 

We hebben ons voorgenomen om ons werk zo te doen dat het bij ons past en dat het goed voelt. Persoonlijk, laagdrempelig en in samenwerking. Een nieuwsbrief past daar volgens ons goed bij. 

Beeld en woord.

We zijn bezig om te werken aan alle mogelijkheden die we tegenkomen of kunnen verkrijgen op het gebied van fotografie en het geschreven woord. Voorwaarde is dat we het kunnen, leuk vinden om te doen en dat we goede kwaliteit willen bieden. We zijn vooral erg enthousiast over een aantal projecten waar we beide aspecten samen kunnen uitvoeren. 

Website www.PaiOngo.nl.

Op onze vernieuwde website vertellen we over onze motieven en wat ons verhaal is achter wat we te bieden hebben. Vanzelfsprekend krijg je een goede indruk van de mogelijkheden op het gebied van fotografie. Maar we worden ook graag uitgedaagd door nieuwe vragen. 

Portretfotografie.

Inmiddels heeft Ingrid de afgelopen maanden alweer veel mensen geportretteerd. Gezinnen, kinderen, volwassenen en zwangerschapsfotografie. Veel daarvan vind je op de site. We hebben een boek samengesteld met voorbeelden van onze aanpak. Onze nieuwe studioapparatuur vergroot daarbij onze mogelijkheden maar Ingrid vindt ook het buiten fotograferen nog steeds heerlijk om te doen. In het boek zijn de foto’s gerubriceerd op de uitstraling van de modellen. Speels, sexy, onbevangen, vrolijk, zelfverzekerd, introvert en extravert zijn daarvan voorbeelden. Mocht je een boek in willen zien dan kun je contact opnemen en word je wellicht geïnspireerd om zelf ook een shoot door haar te laten doen. 

Fotocursussen.

Een aantal jaren geleden boden we basiscursussen voor beginnende hobby-fotografen. Vanwege de positieve reacties zijn we daar als eerste weer mee gestart, nu onder de naam ‘Praktisch aan de slag’. De eerste data hadden we over belangstelling niet te klagen. Daarom hebben we op 19 oktober een extra datum toegevoegd. Een aantal reacties van cursisten: 

“Ik heb de cursus als leuk, interessant en leerzaam ervaren! Ik ben gastvrij ontvangen door Evert en met zelfgemaakte foto’s heeft Ingrid ons laten zien hoe je met het gekozen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde tot de beste foto komt. Daarna was er gelegenheid om met eigen camera de theorie in praktijk te brengen en te ‘spelen’ met diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Een waardevolle les die mij meer over de mogelijkheden en het gebruik van mijn camera heeft geleerd. Foto’s maken wordt nu nóg leuker!

Dat moet genoeg zeggen over hoe ik de cursus heb ervaren 😉 Bedankt!” -Elisabeth- 

“Een geweldig leuke morgen gehad en nog leerzaam ook, Ingrid geeft duidelijke uitleg en aan de hand van voorbeelden krijg je het zelf ook mooi helder voor ogen. Er is ook tijd om te oefenen zodat je ook nog even aan de slag kan met je eigen camera. Mooie locatie met uitzicht op de zeedijk. Wat ook weer zorgt voor mooie plaatjes met geweldige wolkenluchten. Voor de beginner een aanrader om deze cursusmorgen te gaan doen.”  -Martje-

 “Leerzame praktische basiscursus! Duidelijk en op een prettige manier uitgelegd. Als ik niet tevreden met een foto ben, weet ik nu wat ik kan gaan proberen om een mooiere foto te krijgen.” -Sjoukje-

Boek Gondelvaart.

Door Oranje Nationaal Aldeboarn zijn we gevraagd een boek te maken vanwege het 75-jarige bestaan van de Gondelvaart. Inmiddels een prachtig project. Evert houdt interviews met veel dorpsbewoners op basis waarvan hij verhalen schrijft over het ‘leven rond de Gondelvaart’. Ingrid zorgt voor de bijpassende foto’s. Inmiddels hebben we Mariëlle Lammers bereid gevonden om de vormgeving op zich te nemen. We zijn aangenaam verrast door de openhartige en enthousiaste medewerking van veel Boarnsters. Het blijkt een klus die bij ons past en waar we met veel plezier aan werken. Ook in dit geval genieten we van de samenwerking tussen ons beide en alle betrokken partijen. Eind 2019 verwachten we klaar te zijn en zal het boek in 2020 door Oranje Nationaal worden gepresenteerd. 

Publiciteit.

Een aantal regionale kranten hebben aandacht aan PaiOngo besteed. We merken dat dit helpt. Een bijzondere band hebben we met de Bildste Post waarin regelmatig foto’s van Ingrid te zien zijn. Op onze site zullen we een media-pagina toevoegen waarin je alle publicaties kunt nalezen. 

Facebookpagina ‘Pai Ongo, fotografie, fotocursussen, teksten en verhalen’. 

Een hele mond vol maar het valt niet mee om een bestaande pagina een andere naam te geven vanwege de daar geldende regels. Wel gebruiken we dit medium graag. We kunnen snel iets plaatsen, contact onderhouden gaat gemakkelijk en het helpt voor onze naamsbekendheid. Als je de pagina nog niet ‘liked’; we stellen het op prijs. 

Wordt vervolgd.

We hebben mooie ideeën waar we je een volgende keer graag meer over vertellen. In 2020 hebben we bijzondere cursussen op het programma, waaronder workshops ‘lange sluitertijden’. Die zullen gehouden worden in Leeuwarden en aan de Waddenkust. 

Graag tot snel! Evert en Ingrid 

© 2019 PaiOngo

Thema door Anders Norén