BEELD en WOORD

Fotografeer & wandelochtend Noarderleech


We organiseren wandel/fotografeerochtenden in het unieke Noord Friese waddengebied Noarderleech. Het kwelderlandschap Noarderleech bestaat uit polders, dobben, zilte graslanden, slikvelden en kent een rijk aanbod van flora en fauna. In het winterseizoen zijn er gigantische aantallen ganzen. Met tienduizenden tegelijk zoeken vooral de rotgans en de brandgans hier hun voedsel. 

Van de rotgans verblijft soms een vijfde deel van de hele wereldpopulatie in dit buitendijkse land, van de brandgans zelfs een derde deel. Het is een geweldige belevenis om zoveel vogels bij elkaar te zien. Spectaculair wordt het als ze tegelijk opvliegen, bijvoorbeeld als ze onraad vermoeden. Een naderende slechtvalk of een snelle roofvogel, die hier de laatste jaren ‘s winters regelmatig zijn, kunnen ervoor zorgen dat de hele meute het luchtruim kiest. Op de zeedijk is het volop genieten van het wisselende weidse uitzicht, een veelkleurig palet in alle jaargetijden. 

De wandel/fotografeer ochtend: 

Onder begeleiding van fotografe en natuurliefhebber Ingrid ga je met een klein groepje op pad om de liefde voor fotografie en natuur met elkaar te delen. Zij woont in het gebied en brengt bijna dagelijks een bezoek aan dit fotogenieke gebied. 

Er is volop gelegenheid om de meest uiteenlopende foto’s te maken, van landschapsfotografie tot macrofotografie. Ingrid zal hier en daar tips geven over de instellingen van de camera en wijzen op de aanwezige vogelsoorten. De ervaring leert dat veel deelnemers onder elkaar ook ervaringen en tips uitwisselen.  

De ochtend start om 9.00 uur met koffie of thee bij ons thuis met een eerste praktische uitleg . Na de wandeling van ca. 2 uur bieden we een eenvoudige lunch waarna we weer afscheid van elkaar nemen. 

De eerstvolgende wandelochtend is op 11 januari 2020. Kosten zijn € 49,50 inclusief koffie, thee en lunch.

Mail: po@paiongo.nl

© 2019 PaiOngo

Thema door Anders Norén